BREAKING NEWS

Tech

Brand Update

Desi Brand

LIMCA BOOK OF RECORDS QUIZ 2011-KOLKATA

Contributed by ArunavhaChanda 


1. Who is the only Test cricketer to have scored more runs than Don Bradman, but failed to score in his last innings?

Ans: Sourav Ganguly



2. Which river forms India's Waterway no. 1?

Ans: Ganga



3. Which Indian state had the first woman CM?

Ans: Uttar Pradesh



4. Which Bollywood actor would you associate with the "Being Human" foundation?

Ans: Salman Khan



5. How do we better know singer, Steffani Joanne Angelina Germanotta?

Ans: Lady Gaga



6. The President of which country is also the honorary co-prince of Andorra?

Ans: France



7. On which Indian currency note would you find the picture of a computer monitor?

Ans: Rs. 1000/-



8. In October, 2011, the world's highest webcam was installed on top of which mountain peak?

Ans: Mt. Everest



9. Which painting attracts more than 6 million people every year to the 'Louvre Museum'?

Ans: The Mona Lisa



10. On 10th May, 2001, who sang the ghazal, 'Lagta Nahin Dil Mera...' in the Parliament to commemorate the 150th anniversary of the First War of Indian Independence?

Ans: Jagjit Singh



11. On 9th July 2011, ___________ became the newest country in the world.

Ans: South Sudan



12. Which computer keyboard symbol is traditionally called the pound sign or the number sign in USA?

Ans: # (or) Hash



13. Which continent produces 90% of the world's rice?

Ans: Rice



14. What is the official colour of the Queen and the Royal Family of the Netherlands?

Ans: Orange



15. Which scientist saved his city in Sicily from Romans by practical application of pulleys and levers?

Ans: Archimedes



16. Omnitrix and the Humungosaur dinosaur can be associated with which television series?

Ans: Ben 10



17. In October 2011, MPs of UK voted to allow which Social Networking site during debates in the House of Commons?

Ans: Twitter



18. Buzz Aldrin, the 2nd man on the moon, appeared in which 2011 Hollywood action film?

Ans: Transformers 3



19. Chef Rafael Esposito designed which food item in honour of Queen Margherita in the colours of the Itaian flag?

Ans: Pizza



20. The adult males of which primate are called 'silverbacks'?

Ans: Gorilla



21. Elle Sirleaf and Leymah Gbowee, winners of the 2011 Nobel Peace Prize, hail from which country?

Ans: Liberia



22. In which 1865 children's novel will you find the the King, Queen and Knave of Hearts?

Ans: Alice's Adventures in Wonderland.



23. Plasma, which makes up 55% of blood fluid, is basically 92% what?

Ans: Water



24. Camp, Golf, Polo and Half are all types of Shirt, Trousers or Coats?

Ans: Shirts



25. Which Asian country emits more CO2 than USA and Canada combined?

Ans: China



26.




Which cartoon is this?

Ans: Chota Bheem



27.



Identify the game.

Ans: Kho-Kho



28.


Which creature, also called dwarf leopard is this?

Ans: OCELOT



29. There was a vague Bengali song played, we had to identify the singer.

Ans: Shreya Ghoshal



30. [Chammak Challo] Music director?

Ans: Vishal-Sekhar.
 
Copyright © 2013 Bizdom